in

OMGOMG Om van te huilenOm van te huilen

Zwaan D00DT H0ND in vijver terwijl baasje vanaf de kant alleen maar lijdzaam kan toezien.

Een zwaan begon een zwemmende hond genadeloos aan te vallen, terwijl de eigenaar alleen maar lijdzaam kon toekijken vanaf de kant. De aanval die zaterdag in Ierland plaatsvond, zou uiteindelijk fataal blijken. Dat meldt The Irish Times.

De niet nader bij naam genoemde hondeneigenaar had zijn vrouwelijke cocker spaniël meegenomen naar een eendenvijver in het Bushy Park in Terenure om te zwemmen. Daar benaderde hond nietsvermoedend een groep zwanen met babyzwaantjes.

Een van de volwassen zwanen rook onraad, zonderde zich af van de groep en wachtte de hond op. Een ooggetuige zegt dat het baasje zijn hond nog probeerde terug te roepen, terwijl een andere omstander de zwaan probeerde af te leiden. Hun pogingen zouden echter vruchteloos blijken.

“We probeerden naar de zwaan te schreeuwen om het af te leiden”, vertelde hij. “De arme hond besefte niet wat er aan de hand was en zwom recht naar de zwaan.”

De ooggetuige, die eendjes aan het voeren was, zei dat de zwaan zijn vleugels omhoog tilde en dan met de ‘ene en dan met de andere vleugel’ begon te slaan. “De sloeg de arme hond buiten westen”, vertelde hij aan The Irish Times. “Er volgden nog drie of vier meer slagen en ze was weg.”

De man omschreef de aanval, die volgens hem maar enkele seconden duurde, als uitermate schokkend voor zowel de eigenaar als de andere omstanders.

“Ze moeten een bordje hangen om mensen te waarschuwen om hun honden aan de riem te houden”, zei hij. “De zwaan wilde gewoon z’n baby’s beschermen.”

Hoewel zwanen erg elegante dieren zijn, staan ze er ook om bekend dat ze erg agressief uit de hoek kunnen komen – vooral dan wanneer ze hun nesten beschermen.

Bron en afbeeldingen: The Irish Times (Uitgelichte foto is niet de zwaan in kwestie)

Cocaïne versneden met medicijn dat gebruikers bijna ogenblikkelijk kan D0DEN.

Twitteraars regelen spoedbruiloft V00R terminaal zieke vrouw uit Den Haag.