in

LiefLief

Twitteraars regelen spoedbruiloft V00R terminaal zieke vrouw uit Den Haag.

Een jonge moeder uit Den Haag kreeg te horen dat ze het einde van de week niet meer zal halen. Ze heeft echter nog een grote droom: trouwen met de liefde van haar leven. Nadat een vriendin van haar zus een berichtje op Twitter postte met de oproep dat ze nog een visagiste of kapper nodig hebben, schoten Twitteraars massaal te hulp. Dankzij Twitter zal de bruiloft vrijdag kunnen plaatsvinden.

Het gaat niet goed met de gezondheid van de jonge moeder. Daarom werd er voor haar met spoed een bruiloft geregeld. Het huwelijk zal vrijdag plaatsvinden.

Mandy Groenewegen, een vriendin van de zus van de zieke vrouw, schreef op Twitter: “Op zoek naar een kapper/visagiste in omgeving Den Haag die deze bruid wil laten stralen. Twitter, work your magic!”

Binnen het uur begon de magie inderdaad te werken, want de reacties stroomden massaal binnen. Het oorspronkelijke bericht was donderdagochtend al meer dan 730 keer gedeeld en 340 keer leuk gevonden.

De terminaal zieke bruid zal door Stichting Ambulancewens van het ziekenhuis naar de locatie van het trouwfeest gebracht worden. Groenewegen is erg overweldigd door de hartverwarmende steun van de social mediagemeenschap. Ze schreef: “Twitter, je bent geweldig; dankzij vele retweets iemand gevonden die wil helpen. Inmiddels zelfs aanbod voor een taart, ballonnen en een paar opties voor een bakfiets ontvangen. Ik ga nu slapen met een megaglimlach, morgen verder! Dank allemaal!”

Ondertussen werd er ook een crowdfunding opgericht, die op korte tijd al het dubbele inzamelde van het vooropgestelde doel van 1.000 euro. Wat overblijft, zal naar een rekening gaan speciaal voor baby Loua.

Bron en afbeeldingen: De Telegraaf en GoFundMe

Zwaan D00DT H0ND in vijver terwijl baasje vanaf de kant alleen maar lijdzaam kan toezien.

Daniëlle van de Donk 0ver tegenstander finale: “Amerikanen zijn nogal arrogant.”