in

LOLLOL

Tientallen bestuurders vast in modder nadat Google Maps hen omleidt via landweggetje.

Tientallen auto’s kwamen in de modder vast te zitten nadat ze door Google Mapswerden omgeleid via een obscuur weggetje in de buurt van de internationale luchthaven van Denver in de VS.

Nadat een auto-ongeluk een lange file had veroorzaakt, leidde de Google GPS applicatie enkele bestuurders om via een nieuwe route. Die nieuwe route zou dubbel zo snel zijn. De eerste minuten verliepen goed, maar dan veranderde de weg in een landweggetje. Na enkele dagen regen was de weg een grote moddermassa geworden.

Toen Connie Monsees, die haar echtgenoot van de luchthaven ging ophalen, tientallen auto’s zag vastzitten, was het al te laat. De weg was erg smal, dus konden de auto’s niet omkeren.

Monsees vertelde aan ABC7NY: “Dat was het moment waarop ik dacht, dit was een slecht idee.” Ze heeft vierwielaandrijving, dus zij was een van de gelukkigen die wel uit de modder raakten. Ze nam twee personen mee die om een lift vroegen.

Volgens de nieuwszender gaat het om een privéweg. Naar aanleiding van het incident werd de weg afgesloten voor het publiek.

Het is onduidelijk waarom de GPS de auto’s precies via dat weggetje omleidden.

Sylvie Meis steekt Instagram in brand met ‘perfecte’ bikinifoto.

Slechts enkele personen slagen voor deze test: hoeveel M’n zie jij in deze prent?