in , ,

WTFWTF LiefLief Om van te huilenOm van te huilen

Taxichauffeur trekt gevallen rolstoelfietser op nippertje weg voor trein.

De 61-jarige taxichauffeur Gerben van Dam ontpopte zich vrijdagmiddag tot de held van de dag. Toen hij een man met zijn rolstoelfiets op het spoor zag liggen, aarzelde hij geen seconde. Hij trok, met gevaar voor eigen leven, op het nippertje weg voor de aankomende trein.

Gerben Van Dam

Van Dam verklaarde aan Hart van Nederland: “Het was echt secondewerk voordat de trein langs kwam rijden.” De taxichauffeur moest in de buurt een cliënt ophalen en zag in zijn ooghoek een jongeman liggen die op het spoor was gevallen en niet zelfstandig kon opstaan. De heldhaftige taxichauffeur reed ernaartoe, sprong uit zijn bus en dook onder de spoorbomen naar hem toe. De held verklaarde: “Daar heb ik de jongen bij zijn jas en broek gepakt en ben begonnen met trekken.”

Het slachtoffer had geluk dat hij niet in een tuigje zat in de rolstoel, want anders zou het Van Dam nooit gelukt zijn om hem te redden. Van Dam zegt dat hij niet nadacht tijdens de redding. “Al die adrenaline in mijn lichaam zorgde voor extra kracht zodat ik hem van het spoor kon trekken”, zei hij.

De jongeman die op het spoor was gevallen, is afkomstig uit Oekraïne. De vriendin van de jongeman ging al bij Van Dam langs om hem te bedanken.

Dapper meisje (5) belt 112 en redt zo het leven van mama die onwel was geworden.

Advies aan voetbalfans: ‘Maak je vriendin nú zwanger dan heb je tijdens EK ouderschapsverlof’.