in , ,

BoosBoos Om van te huilenOm van te huilen

Stropers slachtten opnieuw 10 zwanen in Oud-Alblas af.

Dinsdag werden in Oud-Alblas opnieuw dode zwanen aangetroffen. Ditmaal werden er 10 vogels afgeslacht. Daarmee komt het aantal dode zwanen volgens de Dierenambulance op 26 in 16 dagen. Een anonieme weldoener schonk een bedrag van 5.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader(s). Dat meldt een medewerker van de Dierenambulance.

Het was dinsdagochtend dat de Dierenambulance de eerste melding kreeg over een dode zwaan. Daarna stroomden de meldingen van wandelaars en fietsers binnen. “Het was afschuwelijk”, getuigt Gerrit de Boom van de Dierenambulance.

Ze troffen tien dode zwanen aan over een lengte van anderhalve kilometer. Vermoed wordt dat het om stropers gaat. Ook nu werden bij enkele zwanen de borsten immers weggehaald. “Ze waren op verschillende manieren omgebracht. Sommigen waren alleen maar doodgemaakt, maar bij enkelen was ook weer de borst weggehaald.”

In dezelfde omgeving werden eind februari ook al verschillende afgeslachte zwanen gevonden. Ook toen waren de borsten verwijderd. Ondertussen bevestigde de politie dat er een onderzoek gevoerd wordt. Ze konden echter niet bevestigen of er tipgeld werd uitgeloofd.

Bekijk de reportage van Hart van Nederland hieronder en DEEL dit bericht met iedereen die je kent.

Bron en afbeeldingen: Hart van Nederland

Ontsnapte crimineel maakt politie belachelijk in arrogant filmpje.

Puppy’tje kan na haar redding maar niet ophouden met glimlachen.