in

LiefLief Om van te huilenOm van te huilen

Prinses Irene openhartig over haar overleden zusje Christina

Prinses Irene vierde op 5 augustus jongstleden haar 80ste verjaardag. Nog geen twee weken later overleed haar jongste zus prinses Christina aan de gevolgen van botkanker. In het AD vertelt ze onder andere openhartig over het verlies en de eerste periode na het overlijden van haar zusje.

De koninklijke familie heeft de verjaardag van prinses Irene maandagavond gevierd met een bijzondere voorstelling in koninklijk theater Carré in Amsterdam. Prinses Christina werd erg gemist. “Het went nog niet, dat vraagt tijd”, zei de prinses daarover in het interview.

Zussenband
Het verlies van hun geliefde jongste zus heeft er volgens prinses Irene ook voor gezorgd dat de band met haar andere 2 zussen Beatrix en Margriet hechter is geworden. “Ineens ben je met z’n drieën over. Het is heel wonderlijk dat je geen ouders mee hebt, bij wie je troost kunt proberen te halen. Je bent ineens heel erg zusjes. En dat is heel erg mooi, maar ook confronterend. Er zijn nog maar twee mensen om mij heen die de geboorte van dat andere zusje hebben meegemaakt en alle andere dingen die in onze jeugd zijn gebeurd. Er is verder niemand die dat kent, die echt weet hoe het was. Dat is heel teer.’’

Bron: Story Beeld: Youtube

Kijkers ‘The Voice Senior’ snappen niks van Marco Borsato

‘Frits Wester raakt baan kwijt’