in

BoosBoos Om van te huilenOm van te huilen

Nikabvrouw wilde terroristen meenemen naar Jinek

Eva Jinek had in juli een nikabdraagster aan tafel zitten, maar eigenlijk zou er nóg een nikab plaatsnemen. De tweede nikab wilde echter gasten meenemen die op een terreurlijst staan en werd daarom geweigerd. Dat zegt Annemarie van Gaal, die in de uitzending zat om vóór het boerkaverbod te pleiten, bij WNL. Nikab twee wilde per se publiek meebrengen. “Dat publiek hebben ze gecheckt. Een aantal van hen bleek op een terreurlijst te staan. Die tweede nikabdraagster hebben ze toen geweigerd.“

Voor de zekerheid werd de beveiliging in de studio alsnog flink opgeschroefd, stelt Van Gaal. “Plotseling was er extreme bewaking. Iedereen werd gefouilleerd. Alle tassen werden binnenstebuiten gekeerd.”

Van Gaal vindt het overigens typisch dat zij als enige voorstander van het boerkaverbod werd uitgenodigd. Anderen vonden de boerka allemaal top. “Je zit daar alleen, de tafel is niet in balans.”

Ze ergert zich eraan dat ze in een bepaalde hoek werd gedrukt. “Tegenover je zitten zes mensen die niet op hun mondje zijn gevallen. Ik werd aangevallen. Ik zou bang zijn en me laten leiden door mijn terroristische angst.”

Bizarre nieuwe trend: superlijm op bovenlip

Dochter Bibi en Waylon verbaast zich over haar ‘kinderachtige’ moeder