in , , ,

Mensen sluiten zich aan bij geredde olifanten tijdens 10 uur wandeling naar hun nieuwe thuis.

Nadat ze hun hele leven uitgebuit werden, werden deze twee olifanten gered en kregen ze een nieuwe leven in een olifantenheiligdom. En onderweg naar hun nieuwe thuis kregen ze het gezelschap van honderden mensen.

SomBoon is een zwangere 30-jarige olifant die een van de volgende maanden zal bevallen. De andere olifant, Sri Nuan, is 50 jaar oud en lijdt aan spijsverteringsproblemen als gevolg van een slecht dieet.

Toen hun redders zich eerder deze maand voorbereidden om de dieren naar hun nieuwe thuis in Samui Elephant Haven in Thailand te brengen, beseften ze hoe moeilijk het zou worden om de gigantische dieren te vervoeren.

Omdat de olifanten nooit in een vrachtwagen hadden gezeten, waren de redders bang dat ze zouden panikeren en zichzelf of anderen zouden kwetsen.

De redders lieten het hoofd niet hangen en besloten de 10 km naar het opvangcentrum dan maar te wandelen.

Het team vertrok om 18 u ’s avonds en wandelden de volgende 10 uur door verschillende dorpjes en over meerdere wegen naar hun bestemming. Als veiligheidsmaatregel werden de olifanten aanvankelijk aan een ketting gehouden. Maar naarmate ze kalmer en meer vertrouwd waren aan de omgeving werden de kettingen losgemaakt en konden ze vrij over de weg stappen.

De redders waren echter niet alleen. Tijdens de reis kregen ze spontaan het gezelschap van dorpelingen en toeristen die hun solidariteit wilden tonen. Marktkramers verlieten hun kraampjes om de olifanten fruit en water aan te bieden.

In het begin waren er ongeveer 60 wildvreemden, maar naarmate de tocht vorderde, zwol de groep alsmaar aan.

Om 4 uur ’s ochtends bereikten de olifanten eindelijk hun nieuwe thuis. Sindsdien hebben ze nieuwe vrienden gemaakt, wat geweldig nieuws is want soms is het voor olifanten moeilijk om vrienden te maken buiten hun vertrouwde kudde.

Bekijk het hartverwarmende videoverslag hieronder en DEEL dit als ook jij hier kippenvel van kreeg!

31-jarige nodigt zieke 89-jarige buurvrouw uit om bij hem in te trekken.

15-jarige houdt vriend tijdens laatste adem in de armen.