in

Man laat drone over weide vliegen – zoomt in op detail van koe dat levensbedreigend gevaar blootlegt.

Drones zijn geweldige staaltjes technologie waarmee verbluffende landschappen vastgelegd kunnen worden. Maar toen een man genaamd Dave zijn drone gebruikte om een vredevolle boerderij in Millbrook Ontario te filmen, kreeg hij veel meer dan hij verwacht had.

Het vond plaats toen een kudde koeien op het weiland stond te grazen, omgeven door het prachtige platteland. Dave had de dieren eerder al gefilmd en besloot om het nog een keertje over te doen.

Dave keek nauwgezet toe terwijl hij de drone over de weide liet vliegen. Aanvankelijk leek alles beneden perfect normaal – maar dan merkte hij een vreemd detail op bij een van de koeien.

Hij vloog zijn drone dichter bij de koe genaamd Linda, die een heleboel witte plekken op haar neus had. Toen Dave dichterbij kwam, besefte hij dat het niet zomaar een onschuldige verkleuring van de vacht was. Het waren een dozijn stekels van een stekelvarken die in haar neus zaten.

Dave begon de beelden te bekijken en toen hij inzoomde werd het gevaar bevestigd. Naast het feit dat de stekels van een stekelvarken erg pijnlijk zijn, kunnen ze dieper in de huid dringen en fatale ontstekingen veroorzaken.

Wetende dat Linda onmiddellijk hulp nodig had, lichtte hij de boer in die Linda meteen naar een stal bracht om te verzorgen. Ze kreeg een verdovingsmiddel zodat de stekels veilig verwijderd konden worden.

Gelukkig duurde het niet lang vooraleer Linda weer naar de weide kon om herenigd te worden met haar kalfje.

Dit had echter heel anders kunnen aflopen, moest Dave dit onschuldige detail niet opgemerkt hebben. Wat een prachtig gebaar!

Bekijk de beelden hieronder en DEEL dit als ook jij het ongelofelijk vindt dat deze koe gered werd door een drone!

Bron en afbeeldingen: ShareTap

Deze 3 eigenschappen heb je sowieso van je mama.

Welke hond beschermt het beste tegen een inbreker: een pitbull, labrador of een chihuahua?