in

BoosBoos

Mama houdt ‘sadistische’ priester tegen tijdens doopsel van zoontje.

Een moeder schoot haar babyzoon te hulp nadat een ‘sadistische’ priester hem gewelddadig onder water hield tijdens zijn doopsel.

YouTube – east2west

Heftige beelden tonen hoe de Russisch orthodoxe priester Fotíy Necheporenko de eenjarige jongen brutaal in het doopvont dompelt. De moeder krijst het uit van de angst terwijl het doodsbange kind herhaaldelijk onder water wordt geduwd.

Uiteindelijk kan de moeder het niet langer aanzien en grijpt haar zoon uit de handen van de priester. Het incident vond plaats in de Mariënburg kerk in Gatchina in de buurt van St. Petersburg.

De moeder verklaarde:

“Hij deed alles om het kind te kwetsen. Hij zei dat hij groot was, dat het niet mogelijk was om hem in het doopvont onder te dompelen. Hij moest zijn hoofd in het water plonzen. Maar toch besloot hij om het zo te doen.”

YouTube – east2west

De jongen hield schrammen aan zijn schouder en hals over aan de beproeving. Zijn moeder zei dat haar zoon nu bang van alles heeft en aan paniekaanvallen lijdt. Priester Necheporenko zei de moeder dat hij al 26 jaar kinderen doopt op deze manier. Later verdedigde hij zijn handelswijze erg fel door te zeggen dat de moeder de Heer niet kent en niet religieus genoeg is.

Hij zei: “Wat is er eigenlijk gebeurd? Niets, en dat is helemaal mijn fout niet. Het was gewoon de moeder die hysterisch werd. Ze is een persoon zonder kerkelijke ervaring. Ze was niet klaar voor het doopsel.”

Volgens de regels van de orthodoxe kerk moet het hoofd van de baby drie keer onder water gedompeld worden. De priester voegde er nog aan toe: “Dat is precies wat ik deed. De baby slikte geen water in, hij raakte de wanden van het doopvont niet.”

Maar de kerk oordeelde er anders over en vond dat de priester gewelddadig was. Hij werd een jaar geschorst. Moeder Alexeeva deed aangifte en de politie opende een onderzoek.

Furieuze schoonmoeder vermoordt schoonzoon, snijdt edele delen af en gooit ze door het raam.

Guus Meeuwis en Manon Meijers delen heuglijk nieuws mee.