in , , ,

BoosBoos Om van te huilenOm van te huilen

‘Levensecht Dumbo’ babyolifantje sterft nadat achterste pootjes knakken.

Een babyolifantje dat Dumbo genoemd werd en gedwongen werd om trucjes op te voeren voor toeristen in een dierentuin in Thailand overleed nadat zijn beide achterste pootjes knakten.

Het driejarige dier, dat gedwongen werd om drie keer per dag op te treden, zag er erg mager uit en leed ook aan een infectie voor hij instortte. Zijn verzorgers brachten hem op 17 april naar een dierenkliniek, waar een scan toonde dat hij zijn beide achterste pootjes gebroken had. Hij overleed drie dagen later.

Dierenrechtenactivisten hadden begin april nog de vrijlating van Dumbo geëist – wiens echte naam overigens Jumbo was. Ze omschreven zijn behandeling als wreed. Moving Animals organiseerde een online petitie met de eis om Jumbo vrij te laten die meer dan 220.000 handtekeningen verzamelde. Ze schreven op Facebook: “We zijn gebroken om jullie te moeten meedelen dat Dumbo overleden is.”

Blijkbaar had de olifant een infectie in zijn spijsverteringsstelsel en werd hij zo zwak dat zijn pootjes het begaven. Volgens de organisatie toont het feit dat Dumbo overleed onder de ‘zorgen’ van de dierentuin aan hoe verwaarloosd deze dieren in werkelijkheid zijn.

Dokters van de Phuket Zoo, waar Dumbo werd gehouden, zeiden dat de olifant in isolatie verbleef nadat hij zich verwond had. De olifant kwam vast te zitten in de modder en toen hij zich probeerde te bevrijden, brak hij zijn achterste poten, die erg zwak waren.

DEEL dit bericht als ook jij vindt dat dit soort praktijken verboden moeten worden!

Bron en afbeeldingen: Daily Mail en Moving Animals

Belgische ‘ochtendrukker’ gedreven door zwangerschap van zijn vrouw.

Moeder laat autistisch zoontje (5) achter in KFC – dan vinden ze hartverscheurend briefje in zijn zak.