in

OMGOMG WTFWTF LiefLief

Kook jij je bloemkool altijd? Dit is waarom je dat vooral niet moet doen!

Bloemkool, wij zijn er dol op. Voor ons is het eten van deze roosvormige groente absoluut geen straf, maar dat ligt voor anderen net even anders. Als mensen dan toch willen genieten van deze koolgroente, dan koken ze ‘m in ruim water. Fout, fout en nog eens fout!

Wij koken deze groente vanaf nu nooit meer.

Ziekte voorkomen
Laten we je eerst even vertellen waarom je veel vaker bloemkool zou moeten eten. In verschillende studies is aangetoond dat deze groente kanker kan voorkomen. Het zou vooral een positief effect hebben bij verschillende soorten kanker. Het gaat hier om blaaskanker, borstkanker, prostaatkanker, eierstokkanker en dikke darmkanker. De stof sulforafaan is een samengesteld zwavel dat kankercellen doodt en eventuele tumorgroei vertraagd. Bloemkool zou volgens sommige onderzoekers dé sleutel zijn tot het beheersen van deze vreselijke ziekte.

Hersenen
Ook voor je hersenen is deze koolgroente een heel goed idee. Het is een bron van choline. Dit is vitamine B wat het geheugen verbetert, de hersenen beschermt én helpt bij de ontwikkeling van de hersenen. Waardevol voor zowel jong en oud! En als je denkt dat dit alles is, heb je het fout. Naast de bovengenoemde eigenschappen is deze wondergroente ook nog ontstekingsremmend. Lees de fantastische truc om je bloemkool al dit goeds te laten behouden op de volgende pagina. Het zou zonde zijn als je de bloemkool zou koken en je de bovenstaande effecten weggooit, toch?

Niet meer koken
Om de voedingsstoffen optimaal te behouden kun je je bloemkool het beste even kort stomen (vijf minuten) of roerbakken. Als je de bloemkool kookt, dan zul je 70 procent van de voedingsstoffen laten verdwijnen en dat is toch wel enorm zonde.

Geur
Als je nog niet overtuigd bent van de noodzaak van het stomen van je bloemkool, dan hebben we nog een heel fijn extraatje voor je. De bloemkool zal namelijk ook veel minder stinken. Je bent er minder lang mee bezig en dus krijgt die zwavelachtige geur minder kans om zich te verspreiden door je huis. En wist je trouwens dat die bruine plekjes op de bloemkool helemaal niet betekenen dat-ie niet eetbaar is of bederft? De bruine plekjes wijzen enkel op een borium-gebrek van de bloem en dat proeven wij absoluut niet.

Waarschuwing: Dit doet heroïne met je… in zeven maanden!

Monique is er klaar mee: ‘Opzouten met je gezeik’