in

BoosBoos

Gemene verzorgers steken olifanten met spijkers en dwingen tijgers om te poseren met toeristen.

In een dierentuin in Thailand werd gefilmd hoe verzorgers olifanten staken met scherpe spijkers en tijgers dwongen om te poseren met toeristen. Het incident vond plaats in de Samutprakarn Crocodile Farm and Zoo in Bangkok.

De foto’s en de beelden van de verwondingen van de olifanten werden gedeeld door de dierenwelzijnsorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

Keith Guo, woordvoerder van PETA Asia, zei: “Tussen 2012 en 2017 kwam het grootste aantal toeristen in Thailand uit China. We contacteerden de grote Chinese reisbureaus en ze boden allemaal entreetjes voor die dierentuin aan. Het is een schande dat er zo veel Chinese toeristen naartoe gaan, maar alleen om wrede trucjes te zien.”

Vertegenwoordigers van PETA vonden olifanten die aan korte kettingen gehouden werden. Dat was ook het geval voor het babyolifantje Gluay Hom.

Sommige dieren had bloederige wonden en verzorgers werden gefilmd hoe ze de olifanten staken met scherpe voorwerpen om hen trucjes te laten doen. De olifanten in de dierentuin hebben geen mogelijkheid om met elkaar te socialiseren en daardoor vertonen ze psychische ongemakken.

De dierenactivisten vonden ook een tijger, een chimpansee en een orang-oetan, die als ze niet in te krappe kooien opgesloten waren, werden gebruikt voor fotosessies met toeristen.

Jason Baker, campagneleider van PETA, verklaarde:

“Het enige wat de dieren in deze Thaise dierentuin zien, is beton, kettingen en kooien. PETA roept reizigers wereldwijd op om weg te blijven van instellingen die wilde dieren veroordelen tot een ellendig leven van geweld en uitbuiting.”

DEEL dit bericht met iedereen die je kent om mensen bewust te maken van deze barbaarse praktijken en hen aan te sporen dergelijke ‘dierentuinen’ niet te bezoeken.

 

Bron en afbeeldingen: PETA Asia

Asiel laat per ongeluk de verkeerde hond inslapen.

Er bestaat een armband die je een schok geeft als je te veel geld uitgeeft of te veel fastfood eet.