in

LiefLief Om van te huilenOm van te huilen

Grote broer riskeert leven om dat van tweelingbroertjes met levensbedreigende ziekte te redden.

In oktober 2017 werden de tweelingbroers Giovanni en Santino Demasi te vroeg geboren in het kinderziekenhuis van Philadelphia in de VS. Ze mochten niet naar huis omdat ze blootgesteld zouden kunnen worden aan gevaarlijke bacteriën buiten het ziekenhuis. Zowel Giovanni als Santino werden geboren met de chronische granulomateuze ziekte (CGZ), een zeldzame en erfelijke immuunziekte waardoor ze extreem vatbaar waren voor bacteriën en infecties.

Indien de ziekte niet behandeld wordt, kan het fataal zijn. Daarom hadden de tweelingen snel een beenmergtransplantatie nodig om hen te helpen genezen.

Doorgaans testen de dokters broers of zussen om te kijken of ze een match zijn.

Hun oudste broer, de 10-jarige Dominick, had vroeger ook CGZ gehad. Op eenjarige leeftijd kreeg hij een navelstrengtransplantatie van een anonieme donor en dat had hem genezen. Dan was er nog de andere oudere broer van de jongens, de 4-jarige Michael, die geen CGZ had. En bleek dat hij de perfecte match was voor zijn beide broertjes.

De ouders van de jongens dachten lang na over de ethiek achter de potentiële donatie van Michael en hoe ze het hun vierjarige zoon op de beste manier konden uitleggen.

Mama Robin en haar echtgenoot legden Michael de hele procedure uit – dat het pijnlijk zou zijn, met een grote naald en dat hij zijn kleine broertjes zou helpen.

Michael wist ook dat het helemaal zijn beslissing was en dat hij het niet moest doen als hij dat niet wilde.

Bekijk het videoverslag hieronder om meer te leren over dit dapper ventje dat geen seconde aarzelde om zijn broertjes te helpen. Laten we dit jochie overladen met hartjes!

 

Bron en afbeeldingen: LittleThings

Slechts enkele personen slagen voor deze test: hoeveel M’n zie jij in deze prent?

10-jarig operazangeresje blaast jury America’s Got Talent compleet van hun sokken.