in

Grieks idyllisch eiland wil mensen 500 euro per maand betalen 0m er te wonen.

Een Grieks eiland wil mensen 500 euro per maand betalen om er te wonen. Meer nog, ze zullen de nieuwe bewoners ook een lapje grond geven om een huis op te bouwen.

Het eiland Antikythera is op zoek naar nieuwe bewoners omdat het afgelegen eiland momenteel slechts 24 inwoners telt. Tijdens de zomer stijgt dat aantal tot 40.

Het is op 45 minuutjes vliegen van Athene en ligt tussen Kreta en Kythira. Het project wordt gefinancierd door de Grieks Orthodoxe Kerk, die het bedrag gedurende drie jaar zal betalen. Ze zijn bij voorkeur op zoek naar jonge gezinnen nadat de populatie van 300 mensen sinds het begin van de 20e eeuw begon af te nemen.

De jongere bevolking trok weg naar drukkere Griekse eilanden, waardoor er een sterke veroudering optrad.

Toch zouden er heel wat baantjes zijn op het eiland zoals vissers, bouwvakkers en bakkers voor de eilandbewoners. Burgemeester Andreas Harhalakis zei: “We zijn op zoek naar veel families om ons eiland te doen herleven.”

Het eiland is heel idyllisch. Er is geen bank of pinautomaat en er zijn weinig tot geen winkels. Er zijn wel enkele winkels met de basisbenodigdheden en groentjes. Het eiland heeft echter geen elektriciteit of internet.

Wil je gasten uitnodigen? Er is momenteel één Airbnb huis op het eiland, met een hostel en enkele andere plaatsen die bezoekers opvangen.

Griekse families genieten de voorkeur, maar het project staat ook open voor andere nationaliteiten. Volgens de lokale media werden er al vier families goedgekeurd. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Antikythira.

Bron en afbeeldingen: Google Panoramio en www.antikythiradirect.com

Bruid is razend nadat gast twee peuters meeneemt naar haar kindervrije bruiloft.

400 man bedreigen gezin in zwembad..