in

WTFWTF Om van te huilenOm van te huilen

Gezicht vader zwelt op nadat hij ziekte heeft opgelopen waarvan hij dacht dat hij verkouden was

Het is niet ongebruikelijk om in het leven af en toe te klagen dat bepaalde dingen oneerlijk zijn of niet op jouw manier zijn gegaan.

Ik ben zeker schuldig aan het mopperen van bepaalde onrechtvaardigheden, en ik weet dat ik niet de enige ben.

Dat gezegd hebbende, dingen kunnen een stuk slechter uitpakken. Hoewel ik soms in de problemen zit, of het lijkt alsof dingen niet goed gaan, heb ik nog steeds een goede gezondheid, en dat is iets dat nooit als vanzelfsprekend moet worden beschouwd.

Vraag het maar aan Romulo Pilapil, een 56-jarige vader van drie uit de Filipijnen, die drie jaar geleden ziek begon te worden na het ontwikkelen van symptomen zoals jeukende ogen en een lopende neus.

Een tijd later begon zijn gezicht op te zwellen tot drie keer zijn normale grootte. Bovendien zijn artsen volgens de Daily Mail nog steeds verbijsterd over de oorzaak.

Pilapil, die als timmerman werkte, geloofde aanvankelijk dat hij verkouden was toen hij jeukende ogen en een lopende neus begon te ervaren. Artsen diagnosticeerden hem met sinusitis en gaven hem medicatie.

Twee weken later was zijn toestand echter verslechterd en had hij een gezicht dat begon te zwellen.

Conditie verslechtert
Dokters op het eiland waar hij woont, werden achtergelaten door de mysterieuze ziekte. Ze adviseerden hem om naar Manila te reizen voor een behandeling, maar zijn familie kon het zich niet veroorloven hem die kant op te sturen.

Als gevolg hiervan verloor Pilapil uiteindelijk zijn gezichtsvermogen toen zijn oogleden dichtvielen.

Zijn kinderen, die toen allemaal studeerden, moesten banen zoeken om het gezin te onderhouden, terwijl zijn vrouw straatveger werd in een poging om rond te komen.

Neef John Santos verklaarde: “De artsen vroegen hem om naar een groter ziekenhuis in Manila te gaan waar ze hem konden behandelen, maar de familie kon dit niet betalen.

“Sindsdien heeft hij geen behandeling meer gehad.”

Pilapil’s laatste medische onderzoek was vorig jaar (2018) en de familie heeft geen lokale afspraken gemaakt omdat er niets meer mogelijk is door artsen op het eiland.

Wat een angstaanjagende en oneerlijke situatie om in te zitten. Zoals je aan de afbeeldingen kunt zien, is de toestand van Pilapil ernstig en kan hij er niet gemakkelijk mee leven.

We sturen al onze gebeden in zijn richting en hopen dat jij hetzelfde zult doen.

Deel dit artikel om het bewustzijn van Pilapil’s zaak te vergroten en uw gedachten en wensen in zijn richting te sturen.

Trijntje Oosterhuis schrijft donkere periode van zich af

Kerel denkt rap een scheet te laten, maar het wordt net dat tikkeltje meer…