in

LOLLOL BoosBoos

Frank Masmeijer voor lange tijd achter de tralies.

Het Hof van Beroep in Antwerpen veroordeelde de 59-jarige Frank Masmeijer deze week tot een gevangenisstraf van 9 jaar en een geldboete van 90.000 euro. De rechtbank had hem eerder al schuldig bevonden aan de smokkel van 476 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. In eerste aanleg had de oud-televisiepresentator nog acht jaar cel gekregen, maar die straf werd in graad van beroep verzwaard.

Aanvankelijk ontkende Masmeijer de feiten in alle toonaarden. Na vier jaar bekende de televisiepresentator dan toch dat hij een ‘beperkte’ rol had gespeeld bij de invoer van de cocaïne.

De rechtbank in Antwerpen achtte het eerder al bewezen dat Masmeijer de opdracht gaf tot het vervalsen van leveringsbonnen om de coke met een straatwaarde van 23 miljoen euro op te kunnen halen. Het was ook Masmeijer die het busje leverde waarmee de cocaïne vervoerd had moeten worden.

Vooraf vreesde zijn advocaat al het ergste. De kamer van het Hof van Beroep die de straf uitsprak, staat immers bekend als een ‘zware, kritische rechtbank’. Meester Kris Vinkce zei toen: “Ik kan moeilijk in een glazen bol kijken, maar hoe dan ook zal de straf er niet gunstig uitzien. Mijn cliënt moet er wel rekening mee houden dat hij nog wel een aantal jaren in de gevangenis zal moeten verblijven.”

Masmeijer zou zijn straf in Nederland mogen uitzitten. Eerder had hij overigens al geklaagd over de ‘mensonterende toestanden’ in de Belgische gevangenis.

Bron en afbeeldingen: Instagram en De Telegraaf

10-jarig operazangeresje blaast jury America’s Got Talent compleet van hun sokken.

Patiënt met oorpijn ontdekt dat er een hagedis in haar hoofd woont.