in , , , ,

BoosBoos Om van te huilenOm van te huilen

Eieren van afgeschoten ooievaar in De Lutte werden weggehaald.

Heel Nederland reageerde in shock nadat er dit weekend in De Lutte zonder enige aanleiding een mannetjesooievaar werd doodgeschoten. Voorlopig is het nog niet duidelijk waarom iemand zoiets zou doen. Het was echter wel duidelijk dat de eieren in het nest zo snel mogelijk weggehaald moesten worden.

De vrouwtjesooievaar staat er nu helemaal alleen voor. Daarom werd besloten om de eieren in veiligheid te brengen en ze in een broedmachine te laten uitbroeden. Het vrouwtje is niet in staat om alleen voor de eieren te zorgen.

Het vrouwtje blijft op het nest zitten en normaal krijgt ze aflossing van haar partner. Die werd echter op gruwelijke wijze afgeschoten. De vrouwtjesooievaar heeft al dagen niets gegeten omdat ze de wacht moet houden over haar eieren. Op die manier dreigt ze letterlijk om te komen van de honger.

Experts van de Vogelwerkgroep Losser zeggen dat het bijvoeren van de ooievaar niet veel zin heeft. Het voedsel dat onder de paal wordt gelegd, haalt ze niet op. Ze weigert om haar nest onbeschermd achter te laten. De enige oplossing bestond erin om de eieren in veiligheid te brengen om zo zowel de eieren als de moeder te redden.

Het droevige van deze situatie is wel dat de moeder en haar kinderen elkaar nooit meer zullen zien. De kuikens zullen met de hand gevoed worden. Het zou onmogelijk zijn om ze later terug in het nest te plaatsen.

De politie is nog op zoek naar de schutter. Het incident vond plaats op het terrein van Evelien Wennink. Evelien en haar partner hoorden vrijdagnacht verschillende schoten in de buurt van de spoorweg. Kort daarna zagen ze een grijze auto wegrijden. Die bestuurder weet wellicht meer over de feiten en wellicht is hij of zij ook de hoofdverdachte.

Bekijk het videoverslag hieronder en DEEL dit bericht met je vrienden.

Bron en afbeeldingen: Hart van Nederland en Omroep Gelderland

Deze nonnen verdienen 1 miljoen dollar per jaar met de teelt en verkoop van cannabis.

Simon en Loek droegen jaar lang korte broek en zamelden zo 1.300 euro in.