in

Om van te huilenOm van te huilen

Asiel laat per ongeluk de verkeerde hond inslapen.

Een familie uit het Amerikaanse North Carolina is in diepe rouw nadat een dierenasiel hun huisdier per ongeluk euthanaseerde. Het incident gebeurde nadat de hond in een verkeerde kennel werd gezet.

Joey Varker, een van de eigenaars van de hond, schreef in een emotionele post op Facebook:

“Deze vergissing eiste het leven van een lid van ons gezinnetje en dat doet niet alleen voor mij pijn, maar ook voor mijn vrouw en onze drie jongens.”

Blaze was een 16 maanden oude Australische herdershond, die eerder een zesjarige jongen van het gezin gebeten had. De wonde was echter minimaal, maar omwille van preventieve gezondheidsmaatregelen moest Blaze tien dagen in quarantaine verblijven in het Davidson County Animal Shelter. Daarna mocht Blaze normaal gewoon weer naar huis.

Maar toen de vrouw van Varker, Rhea, naar het asiel ging om de hond op te halen, was Blaze al overleden.

“We kregen te horen dat de schoonmaakploeg onze hond in een verkeerde kennel had gestoken en zo kon de verwarring gebeuren”, verklaarde Varker aan een lokale nieuwszender. Zijn vrouw en zonen zijn ‘verwoest’.

Een woordvoerster van het asiel liet weten: “Omwille van het overweldigend aantal honden dat binnenkomt en beperkt personeel, zeker in het weekend, werd de hond verward met een andere hond die geëuthanaseerd zou worden. Het was een onfortuinlijke vergissing.”

Varker zei dat het dierenasiel hem een schadevergoeding van 300 dollar had aangeboden, maar dat hij het geld niet wil. Hij wil gewoon dat er iemand verantwoordelijk wordt gehouden.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Bron en afbeeldingen: Huffington Post

Er bestaat een armband die je een schok geeft als je te veel geld uitgeeft of te veel fastfood eet.

Gemene verzorgers steken olifanten met spijkers en dwingen tijgers om te poseren met toeristen.