in

Om van te huilenOm van te huilen

Gezin moet tweeling afstaan na blunder van kliniek

Een Amerikaans koppel moet hun pasgeboren tweeling afstaan na een grove fout van dokters in een IVF-kliniek. Het stel werd met behulp van IVF-behandelingen zwanger, maar de kinderen bleken na de geboorte niet van hen te zijn.

Het stel staat voor een groot raadsel en weet niet wat er met hun eigen embryo’s is gebeurd. Ze klagen de IVF-kliniek momenteel aan.

Zwanger van een tweeling
Na meerdere mislukte pogingen om op de natuurlijke manier zwanger te worden, startte het Amerikaanse koppel vorig jaar met IVF-behandelingen. De behandelingen kostten ruim 100.000 dollar. Na een eerste onsuccesvolle poging resulteerde de tweede behandeling in een zwangerschap. De vrouw bleek een tweeling te dragen.

Vraagtekens
De eerste vraagtekens ontstonden toen op de echo bleek dat het om een jongenstweeling ging, terwijl de IVF-arts vertelde dat 4 van de 5 geplaatste embryo’s meisjes waren. Omdat hen op het hart werd gedrukt dat echofoto’s nooit helemaal vertrouwd konden worden, lieten de toekomstige ouders hun bedenkingen varen.

Fout IVF-kliniek
Pas na de geboorte bleek dat er wel degelijk een grote fout gemaakt was door de betreffende artsen van de IVF-kliniek. De zwangere vrouw is Aziatisch, maar de kinderen die ze baarde waren dit niet. Ook bleek het inderdaad om 2 jongetjes te gaan, zoals het stel al dacht te zien op de echofoto.

Schadevergoeding
Een DNA-test wees uit dat de kinderen inderdaad niet van hen zijn. Na onderzoek bleek dat er bij de vrouw 2 embryo’s van anderen geplaatst waren. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Het stel is naar de rechter gestapt en eist een flinke schadevergoeding.

Bron: NOS, Libelle Beeld: Istock

Dochtertje Ronnie Flex spreekt eerste mega bijzonder woordje.

Cardioloog: ‘Voetbal kijken verhoogt het risico op een hartinfarct’