in , ,

LOLLOL OMGOMG WTFWTF BoosBoos Om van te huilenOm van te huilen

Dierenrechtenactiviste redt 16 konijnen van de slacht, maar veroorzaakt dood van 100 beestjes.

Vorige week haalde een dierenrechtenactiviste in Spanje het nieuws door 16 konijnen uit een boerderij te redden. Maar nu blijkt dat de zogenaamde ‘redding’ de dood veroorzaakte van wel zeker 100 andere konijntjes. Dat meldt de Spaanse krant La Vanguardia.

Instagram

De reddingsactie vond plaats onder de leiding van een Brits klinkende vrouw die zichzelf ‘Mythical Mia’ noemt op de sociale media. Samen met andere activisten redde ze 16 konijntjes van een farm in de buurt van Osono. De boze boeren betrapten de activisten en schoten op hun auto. Mythical Mia raakte daarbij gewond door rondvliegend glas.

Nu blijkt echter dat de reddingsactie meer kwaad dan goed deed. De dierenactivisten namen immers zwangere of zogende konijnen mee. Uit een rapport van een plaatselijke dierenarts zou blijken dat andere dieren dood of gewond achterbleven. Sommige konijnen hadden gebroken ruggetjes. Omdat hun moeders waren meegenomen, moesten tientallen jonge konijntjes geëuthanaseerd worden. De jonge dieren konden immers niet meer gezoogd worden.

Op haar Instagram bekent de dierenrechtenactiviste dat hun reddingsactie slechts een beperkt succes was. Ze schreef: “We hebben duizenden moeders en babykonijntjes moeten achterlaten.”

Jaloerse vrouw: Mijn man mag niet naar buiten als hij toch gaat moet hij aan de leugendetector

Familiedrama Dordrecht – Agent schiet 2 kinderen dood en pleegt zelfmoord