in

Cocaïne versneden met medicijn dat gebruikers bijna ogenblikkelijk kan D0DEN.

Een golf van overdosissen in Amerika en Canada wordt toegeschreven aan cocaïne versneden met fentanyl – een extreem krachtige, morfineachtige pijnstiller die fataal kan zijn.

De drugs haalden in Amerika het nieuws nadat heroïne vermengd met fentanyl straatgebruikers doodde. Het werd vaak verkocht onder de weinig aan de verbeelding overlatende namen zoals Drop DeadFlatline en Lethal Injection.

Nu deed de politie in Canada een dringende oproep nadat verschillende personen een overdosis leden – één met fatale gevolgen – van cocaïne vergiftigd met fentanyl.

De politie van Saskatoon publiceerde zelfs het telefoonnummer van de dealer in een poging om te vermijden dat meer mensen de dodelijke cocaïne zouden kopen.

Ze verklaarden:

“De politie van Saskatoon informeert de burgers die cocaïne kochten van een dealer met de naam ‘Lil Joe’, ‘Joe Bro’ of contact hadden met de dealer via het mobiel nummer 306-881-7300, dat de dosis cocaïne die je kocht mogelijk vergiftigd is met fentanyl en de potentie heeft om een dodelijke dosis te zijn.”

In Ierland en Engeland werd een reeks doden eerder al gelinkt aan met fentanyl vermengde heroïne. In Amerika veroorzaakte fentanyl een golf van overdosissen. Fentanyl kan tot 100 keer krachtiger zijn dan heroïne.

Het medicijn – voorgeschreven aan kankerpatiënten met zware pijn – is extreem krachtig en kan zelfs fataal zijn voor doorwinterde druggebruikers. Zelfs lage dosissen kunnen extreme reacties uitlokken die dodelijk kunnen zijn.

Man D00D aangetroffen in bioscoop terwijl hij horrorfilm zat te kijken.

Zwaan D00DT H0ND in vijver terwijl baasje vanaf de kant alleen maar lijdzaam kan toezien.