in

Chateau Meiland wint Gouden Televizier-Ring 2019

De SBS 6-show Chateau Meiland heeft met 55 procent van de stemmen de Gouden Televizier-Ring 2019 gewonnen. Het programma versloeg Beste Zangers van NPO 1 en Expeditie Robinson van RTL 4. Dat was vanavond te zien tijdens de uitzending van het televisiegala. Er werd al gerekend op een overwinning door Martien Meiland en zijn familie. “Bedankt SBS 6 en Talpa: jullie waren de enigen – niet NPO en RTL 4, want die vonden het allemaal niks – die erin geloofden“, sprak hij.
Meiland wees er ook nog even fijntjes op dat hij SBS 6 weer groot heeft gemaakt. “Wij hebben jullie deze zomer uit het slijk getrokken, want wij waren uiteindelijk een kijkcijferkanon! Het is voor het eerst sinds 2003 dat jullie hier stonden met die Ring, dus het is fantastisch voor SBS 6!”

De vorige, en ook de tot nu toe enige keer dat SBS 6 de Ring won was inderdaad in 2003. Destijds won het programma Hart in Aktie met de toen nog populaire presentatrice Wendy van Dijk.

Erica, de vrouw van Martien, vertelde dat ze John de Mol persoonlijk had gemaild met het idee voor Chateau Meiland. “We hebben drie keer nagelezen of het goed was. We hoorden niks, maar via via werd aangegeven aan Vincent TV Producties dat ze ons wilden hebben. En nu zitten we hier, dus het is bizar gewoon.”

Martien: “Afgelopen dinsdag hadden we gewoon 1,4 miljoen kijkers. Het schijnt een hit te zijn. Verder zitten we gewoon in het chateau en krijgen we eigenlijk niks mee.”

Eerder op de avond wonnen Chantal Janzen en Beau van Erven Dorens de Zilveren Televizier-Sterren, wonnen Heel Holland Bakt en een programma van Nienke Plas twee internetprijzen, werd Zappsport gekozen tot beste kinderprogramma en Elise Schaap tot beste actrice. De prijs voor beste televisietalent ging ook naar Nienke Plas.

Estelle Cruijff gooit het roer om in haar privéleven

Elise Schaap imiteert Britt Dekker terwijl ze naast haar staat op de rode loper