in , , , ,

LiefLief

Boer ziet buik van aangereden vos bewegen – grijpt mes en redt babyvosjes.

Een Britse jonge boer genaamd Chris Rolfe (24) uit West Sussex in het Verenigd Koninkrijk zag een verschrikkelijk drama voor zijn ogen. Een auto reed een vos aan en het dier bleef roerloos langs de kant van de weg liggen. De vos was dood, maar in haar buik zat beweging! Zonder enige aarzeling greep hij een mes uit zijn auto en voerde ter plekke een keizersnede uit om de baby’s ter wereld te brengen. Nu zorgt hij samen met zijn moeder Jean voor de vier babyvosjes.

De beestjes kwamen eind maart al bij het gezin terecht, maar nu hun avonturen op Facebook gedeeld worden, krijgen ze alsmaar meer fans. Moeder Jean houdt nauwgezet bij hoeveel ze wegen, hoe vaak ze te eten krijgen en hoe het gesteld is met hun gezondheid.

De heldhaftige Chris had voordien nog maar een keer een keizersnede uitgevoerd. Uiteraard was het nu de eerste keer dat hij dit langs de kant van de weg moest doen. Chris twijfelde echter geen seconde toen hij de buik van de aangereden vos zag bewegen. Hij wilde niet dat er nog meer levens verloren zouden gaan door de aanrijding. Hij zei: “Ik voelde me gewoon verplicht om het te doen.”

De vosjes kregen de namen Little Tip, Big Tip, Biscuit en Ginger. Nadat er gevreesd werd voor het leven van Ginger, stellen ze het nu allemaal goed.

Binnenkort zullen ze overgebracht worden naar een speciaal opvangcentrum voor vossen. Daar zullen ze klaargestoomd worden op hun vrijlating in de natuur. Dat zal gebeuren in samenwerking met The Fox Project Charity.

DEEL dit bericht met je vrienden, want deze jonge boer verdient alle erkenning van de wereld.

Bron en afbeeldingen: AD en Facebook

Politieagent schiet vrouw dood nadat ze riep: “Ik ben zwanger!”

Buren in Den Haag worden horendol van lawaai spelende schoolkinderen.