in , ,

Om van te huilenOm van te huilen

Bioscoopganger sterft nadat nek geplet werd onder beensteun toen hij neerknielde.

Uit een onderzoek in het Verenigd Koninkrijk bleek dat een bioscoopganger overleed aan catastrofale verwondingen nadat zijn nek geplet werd door een elektrische beensteun.

Ateeq Rafiq zat op zijn knieën om zijn sleutels en telefoon te zoeken. De 24-jarige was vorig jaar op 9 maart in de bioscoop samen met zijn vrouw Ayesha Sardar. Toen hij besefte dat hij zijn telefoon en sleutels kwijt was, knielde hij neer, bewoog de beensteun opwaarts en dook onder de stoel.

Een ingenieur getuigde voor de rechtbank dat de nek van Rafiq verpletterd werd door een druk van ¾ ton.

Na het ongeluk werd zijn lichaam blauw en het duurde 10 tot 15 minuten tot hij bevrijd kon worden. Zijn vrouw had nog geprobeerd om de steun naar boven te doen, maar ze slaagde er niet in om de knoppen te bedienen.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij op 16 maart bezweek aan zijn verwondingen.

Nu wees het onderzoek uit dat er iets fout was met de elektrische stoel. Bij andere stoelen is het immers mogelijk om de beensteunen handmatig op te tillen. De expert zei dat je mag verwachten dat er regelmatig controles worden uitgevoerd, wat in dit geval blijkbaar niet gebeurd was.

Het vreselijke incident vond plaats in de Vue Cinema in Birmingham.

De knoppen van de luxe stoelen werkten blijkbaar alleen maar als er iemand op de stoel zat. Dat is ook meteen de reden waarom de vrouw er niet in slaagde om de beensteun naar boven te krijgen. Het proces loopt verder om de verantwoordelijkheden te bepalen.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Daily Mail

Hond probeert wanhopig achter baasje te lopen nadat hij aan poort van asiel werd vastgebonden.

Terdoodveroordeelde heeft opmerkelijk verzoek voor laatste maaltijd.