in , ,

15-jarige houdt vriend tijdens laatste adem in de armen.

De 15-jarige Stephanie Ray en de 16-jarige Blake Ward uit Dudley in het Verenigd Koninkrijk zijn een setje sinds februari 2018. Ze houden zielsveel van elkaar en de tieners brengen elke vrije minuut met elkaar door en smeden toekomstplannen. Maar een alledaagse uitstap met zijn gezin zou een fatale afloop kennen voor de 16-jarige Blake.

Op 31 juli 2018 maakte hij een uitstap naar het strand in Tywyn, een badplaats aan de westkust van Engeland. Toen Blake zich echter te diep in het water waagde, werden hij en twee andere familieleden met de stroming meegesleurd en in open zee getrokken. De andere familieleden waarschuwden de kustwacht en die gingen onmiddellijk op zoek naar de vermiste personen. Er werden boten en een helikopter ingezet. Ze vonden Blake met zijn gezicht omlaag in het water drijvend. De 16-jarige jongen werd gereanimeerd en per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht. Stephanie werd over het ongeval ingelicht en ze snelde zich meteen naar het ziekenhuis, waar ze geen seconde van zijn zijde zou wijken.

Stephanie zou vijf dagen en vier nachten bij het bed van Blake waken, maar de dokters konden niets meer doen voor hem. Zijn hersenen waren zwaar beschadigd door het zuurstoftekort. Zijn lichaam kon alleen nog maar met machines in leven gehouden worden. Uiteindelijk besliste de familie van Blake op aanraden van de dokters om de stekker uit te trekken. Terwijl hij zijn laatste adem uitblies, ruste Stephanie liefdevol op zijn schouder, voordat de machines onherroepelijk werden uitgeschakeld.

In een emotionele Facebookpost schrijft de 15-jarige Stephanie over het trieste overlijden van haar vriend.

“Vandaag was de slechtste dag van mijn leven, een dag die ik nooit zal vergeten. Zoals de meesten onder jullie weten, was Blake vorige vrijdag betrokken bij een verschrikkelijk ongeluk. Sindsdien ben ik niet van zijn zijde geweken. Zoals jullie weten, was Blake een liefdevolle, medelevende persoon die altijd klaarstond voor anderen. Gisteren kregen we te horen dat Blake nooit meer zou herstellen omdat zijn brein teveel schade had opgelopen en zijn familie moest de harde beslissing nemen om de machines uit te schakelen en hem te laten gaan. Hij was heel bijzonder voor mij, we hadden iets speciaals en dat zal voor altijd bij ons blijven. Blake en ik hadden onze hoogtes en laagtes, die we samen overleefden. Hij leed geen pijn en werd omringd door zijn familie toen hij afscheid van ons nam. Hij zal voor altijd gemist worden en hij zal altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart. Ik zal je nooit vergeten, Blake. Vlieg met de engelen, lieve schat, en ik zal je trots maken. Ik hou van je en zal dat altijd doen!”

DEEL dit hartverscheurend bericht met iedereen die je kent.

Bron en afbeeldingen: Facebook

Mensen sluiten zich aan bij geredde olifanten tijdens 10 uur wandeling naar hun nieuwe thuis.

Tegenstanders van vaccinaties weigeren hun huisdieren in te enten.