in , ,

OMGOMG LiefLief

10-jarig jongetje voorkomt kidnapping van 18-jarig meisje.

Een tienjarige jongen kon voorkomen dat een 18-jarig meisje gekidnapt werd. Toen Tiernan McCready zag dat drie mannen het meisje in een busje probeerden te sleuren in Londenderry in Noord-Ierland, wist hij meteen wat hem te doen stond. Tiernan zette meteen zijn keel open en begon luid te schreeuwen. Daardoor werden de kidnappers afgeschrikt en sloegen ze op de vlucht.

Maar ook nadat de mannen het hazenpad gekozen hadden, bleef Tiernan zich gedragen als een echte held. Hij bleef bij het meisje totdat hij zeker was dat het gevaar geweken was. Thuisgekomen vertelde hij zijn mama over de gebeurtenissen. Die lichtte onmiddellijk de politie in om aangifte te doen van de ontvoering.

De politie was zo zeer onder de indruk van de acties van het kleintje dat ze een Facebookpost aan hem wijdden.

Ze schreven: “Mensen, dit is Tiernan McCready. Dit is hoe een held eruitziet. Veel volwassenen zouden verlamd zijn van de schok. Besef dit goed. Dit had het begin kunnen zijn van een verschrikkelijke misdaad. Dat meisje had mijn kind, mijn zus, jouw kind, jouw familielid kunnen zijn.”

De dappere jongen kreeg naast een paar snoepjes ook een erepenning voor zijn heldhaftige optreden. “Maar dat staat uiteraard niet in verhouding tot wat de maatschappij aan hem verschuldigd is”, schrijft de politie nog. Ze besluiten: “De jeugd heeft niet altijd een al te beste reputatie, maar onthoud dat de meerderheid dapper en grootmoedig is, net zoals Tiernan.”

De reacties op de sociale media waren overweldigend. Vanuit alle uithoeken van de wereld wordt de jongen overspoeld met complimentjes.

DEEL dit verhaal met je vrienden om deze held de erkenning te geven die hij verdient!

Bron en afbeeldingen: Facebook / PSNI Foyle en De Telegraaf

Deze 8-jarige meisjes worden de ‘mooiste tweelingen ter wereld’ genoemd.

3-jarig peutertje onderbreekt danseres en haar schattige danspasjes gaan de wereld rond.